måndag, februari 09, 2009
Matlagning när den är som bäst
Är idag hemma med barnen för att dagis har studiedag. Det är faktiskt första dagen för min käraste på jobbet efter ca 3,5 års mammaledighet. Hade inte varit särskilt snyggt att börja med en mammadag pga dagis.
Men jag är så gärna hemma hos sötnosarna, och tänkte festa till det lite med att laga något som jag själv tyckte mycket om som liten (och nu). Lill-plutten sitter fortfarande vid bordet och trycker i sig Ölandska Lufsar, och har snart inte en ren fläck på tröjan av all lingonsylt. Härligt...
Öländska lufsar - Morsans recept (8 pers)
15 stora potatisar
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1 kg rimmat fläsk
Riv potatisen (rå), vispa ihop mjölk, ägg, mjöl till en smet (ha gärna i en gnutta salt om så önskas) som sedan blandas med den rivna potatisen. Häll smeten i en väl smod och mjölad långpanna, lägg på fläskskivor ca 1 cm tjocka (förslagsvis en per portion). För att lyxa till det kan man även steka till tärnad fläsk och ha i botten av långpannan.
Grädda i ugnen vid 225 grader ca 1 timme
Servera med lingonsylt
Mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar