måndag, juli 05, 2010

Ännu en gång, gick vi klassisk turistfälla

Denna gång åkte vi till Lådbilslandet i Löttorp.

Marknadsföringen av detta lekland kan enbart beskrivas som massiv, glada barn och lyckliga föräldrar i färgglada bilar av olika slag.

När vi besökte deras hemsida inför besöket och noterade att man var tvungen att ha med sig kontanter (dom tar EJ kort på detta lekland) borde vi ha gissat att vi hade att göra med en riktig snåljåp till ägare.

Varför tar man inte kort när entréavgiften är 250:-/barn?

Det första som slår en när man kommer in är bristen på underhåll, då det är flera år sedan det var dags att måla om inne på området. Allt är slitet, skitigt, och rostigt. Man har inte ens orken, eller ta kostnaden för gräsklippning. Större delen av området skulle behöva slås med lie (+40cm högt) innan det skulle gå att klippa.

Lådbilslandet är inte heller något undantag när det gäller att ta överpriser på mat och dryck. Nedan följer ett par exempel på varor och priser:

- Kaffe, 20:- (då ingick dock påtår)
- Våffla med sylt och, grädde, 50:-
- Varmkorv, 20:-
- Korv med mos, 70:- exkl dricka

När det gäller säkerheten på Lådbilslandet måste jag säga att den var under all kritik, karusellerna skötes av unga killar och tjejer, och dom hade alltid hand om två karuseller vardera. Det vill säga att när dom satte igång en karusell var den andra obemannad.

Ett par aktiviteter var dessutom helt utan personal, där fanns bara en "Start" och en "Stopp" knapp för den som kände sig manad att trycka igång karusellen med alla barn. Knappen satt dessutom i sådan höjd att ett barn kunde gå förbi och trycka på knapparna när andra barn gick ur och i vagnarna till tillhörande tåget.

Det som var mycket positivt med besöket var alla deras lådbilar, och det hade dom gott om. Dom verkade alla vara i gott skick, och det syntes att barnen älskade att köra dom. Det fanns brandbilar, sopbilar, trailers, brödbilar, polisbilar, kranbilar mm allt barn älskar.

Kort sagt: Föräldrar kommer att slås av förfallet och den bristande säkerheten och gå där ifrån med djupt hål i plånboken, men barnen kommer att ha en fantastiskt rolig dag.

Inga kommentarer: