lördag, april 02, 2011

Blev glad i hjärtat




Som bosatt i Växjö kan jag bara buga och tacka då Stefan Edberg, före detta tennisproffs har visat intresse för att sponsra Växjö Lakers.

Växjö har kanske inte historiskt sett varit känd för sin hockeykultur, fotboll har alltid haft ett starkt fäste med Öster samt för sina framgångsrika tennisspelare.

Fotbollen har på senare år tappat både sin gnista och besöksantal, men i takt med att Öster tappat sina anhängare så har hockeyn gjort motsatsen. Det snackas hockey på arbetsplatserna, fikarum och i Ica´s kassakö. Kort sagt så sprudlar känslorna för Växjö Lakers.

Att dom ska upp i Elitserien är givetvis något som vi alla hoppas på, och att få göra det samtidigt som Vida Arena byggs får väl anses som en perfekt timing.

Stefan Edberg har ansetts som en trevlig sympatisk kille med fötterna på jorden, har flertalet gånger träffat honom. En av dom starkaste minnena är från barndomen då han spelade på tennisplanen i Hovmantorp, och tog sig tid efter träningen att skriva autografer till oss som stod bredvid och beundrade denna exemplariska tennisspelare.

Låt oss nu hoppas att Lakers tar sig upp till Elitserien, och att Stefan Edberg hjälper till att få Växjö till en hockeystad att räkna med...

Bild från Aftonbladet, KRISTER HANSSON, PIC-AGENCY

Inga kommentarer: