torsdag, november 13, 2008

Gröna bilister - Glada kossor


Låg i soffan och kollade på programmet Plus, och dess programledare "Ska de va så"-Sverker tillsammans med hans tunna.

I programmet medverkade en representant från organisationen Gröna Bilister, han var propert kläd, han visste hur man tilltalar den stora massan i media.

Låt oss säga att han har en tacksam roll, för vem fan retar sig inte på bensinpriserna som skjuter i höjden. Men hans roll i programmet var givetvis den 90 öres höjning som skett på etanolbränsle för bilar. Sverker kunde påvisa att det har nu blivit närmare 24% dyrare att köra på "miljövänlig" etanol istället för fossila bränslen.

Killen från Gröna Bilister deklarerade att det ALLTID måste vara mer lönsamt att tanka miljövänligt. Dom har besökt regeringen, försökt påverka prissättningen genom att stämma bensinbolagen (som alla gjorde den 90 öres höjningen på samma dag).

Sverker är nu nästan i extas, och tuggar i det närmast fradga i detta skjutjärns-reportage. För regeringen har nämligen gått ut och sagt att det alltid skall vara billigare att tanka miljövänligt.

Mitt i detta slår det mig...

Ska regeringen snedvrida marknaden genom att göra skattelättnader på etanol? Är detta verkligen rätt? Skattesatsen bör rimligen ligga på samma nivå, marknaden skall avgöra vad som tankas...

Dvs du och jag...

När jag går och handlar mat till familjen väljer jag alltid dom ekologiska varorna före dom "vanligt" producerade varorna. Detta är ett val som jag gör dagligen, vågar knappt tänka på vad det gör på våra matkostnader över året.

Men billigt är det inte...


Varför ska regeringen då enbart göra skattesänkningar för miljövänligt bränsle? Hur är det med miljövänlig mat, eller för all del nyttig mat?

Var går gränsen för regeringens inblandning i marknaden?


Nä, det är vi konsumenter som visar vår "konsumentmakt" genom att göra aktiva val hela dagarna. Alla har kanske inte dom ekonomiska förutsättningarna men...

...ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Fy fan vad vackert....

Inga kommentarer: