onsdag, januari 30, 2008

Fel yrkesval?

Då var ytterligare en arbetsdag till ända. Skönt!
Sista dagarna på jobbet har varit jobbiga då trots att det inte är så mycket kunder i butiken så får man desto mer pappersarbete.

Ser fram emot den lediga dagen imorgon!

Planen är att bara ta det lugnt, umgås med familjen. Vi har inget plannerat, inget som måste göras... underbart! Har funderingar på att åka och hälsa på mamma på Öland på fredag om Simon är bättre. Han har fortfarande lite feber och näsan rinner som en kran.

Det värsta som kan hända imorgon är att företaget som vi har anlitat för att renovera vårt badrum kommer för att fixa allt små skit som dom gjort dåligt. Kan inte förstå vilken logik det är i att göra ett dåligt jobb som man måste göra om. Jag menar att när det är så illa som i detta fallet så måste man väl själv som yrkesman förstå att detta kommer inte en kund som betalar 115.000:- acceptera?!

Om dom kommer imorgon innebär det att dom ska snickra och måla om delar av badrummet. En annan tanke som har slagit mig... hur mycket skit ska man ta? Jag jobbar i elektronik branschen för den som inte vet. Om jag säger till någon att deras TV som är skickad på service blir klar om ca 2-3 veckor så knorrar dom nog men går med på det.

När vi talade med företaget som renoverar hos oss så sa killen som skrev offerten att det tar ca 2 veckor, snickaren som kom sa att det tar nog 3 veckor. Det har nu gått ca 3 månader sedan dom började!!! Vad kan vara rimligt att kräva i ersättning för detta? Om vi går tillbaka till detta med TV:n så hade kunden nog fått en ny TV för ca 2 månader sedan. Visst det är inte riktigt samma sak, men det är inte rimligt att man går från 2-3 veckor till 3 månader...eller?

Fan, man är i fel bransch! Tänk att kunna ta hutlöst betalt, komma och gå när man vill till arbetet samt att kunden inte har några som helst möjligheter att påverka!

-"Manjana manjana"

Inga kommentarer: