lördag, juli 26, 2008

Stick, härifrån!


Vi har den senaste tiden drabbats av ilskna getingar vid kökets terrass, har varit omöjligt att sitta där, dom kommer i stora svärmar och jagar bort oss. Vet inte om dom är arga, eller bara intresserade av maten. Tänkte inte en tanke på att stanna kvar och kolla...

Såg att dom hade ett bo strax under takpannorna vid terrassen, och bestämde mig för att ringa Anticimex. Efter 20 minuters väntetid så bokade vi att dom skulle komma igår fredag. Det verkar som alla bokningar av skadedjur via Anticimex, måste vara anslutet till något försäkringsbolag?

Det verkar mest krångligt via TryggHansa då man inte får boka direkt via Anticimex växel utan måste kontakta TryggHansa som ska boka besöket.

Tack och lov så hade vi inte TryggHansa (endast barnförsäkringen ligger där då den anses som den bästa i branschen).

Mycket riktigt på fredags förmiddagen dök en man upp kläd i vit overall med tillhörande huva.

Lånade stegen (då han inte hade någon med sig) av mig och klättrade morskt upp till boet, utan den minsta rädsla. Han gav dom en stor dos av "Cymex puder" (Cyclopropanecarboxylic acid som det egentligen heter) som skulle göra susen. Undrar om det är nyttigt att inandas?

Idag (lördag) är getingarna som tokiga!

Det verkar som om dom inte riktigt vet var dom ska ta vägen, dom flyger runt hela baksidan och flyger in i fönstren, det sitter minst 5-6 st getingar konstant på terrassbordet. Dvs det är inte läge att sitta och äta lunch på kökets uteplats, tur att vi har två ute platser så att man kan sitta någonstans!

Hoppas att dom försvinner tills imorgon!


Nu ska jag ta med mig barnen ut på framsidan av huset och njuta av solen!
DÖD ÅT GETINGAR

Inga kommentarer: