tisdag, mars 03, 2009

Köpte 1 Gram för 5700:-, var det för dyrt?

Vår frys här hemma visade sig ha gått sönder, termostaten som känner av när frysen har nått rätt temperatur (20-23 minus) är det högst troligt att det är.

Cylinda frysen som stod i källaren och endast är runt 7-8 år visade hela -32 grader, vilket inte kan vara bra för varken el-räkning eller kött.

Att reparera ett så gammalt skåp är fan inte lönt, bara att få någon att komma och konstatera att det är termostaten kommer att kosta närmare 1000:-. Kretskortet (termostaten) kostar kanske sedan 500:- och ska sättas dit för runt 300:-. Det vill säga totalkostnad för runt 1800:-.

Nej tack...


Skåpet som står där nere är av den gamla sorten, den som frostar igen om man springer och kollar allt för ofta i den. Det är precis ett sådant som jag ville ha även denna gång.

Dom nya skåpen med funktionen "NoFrost" är utmärkta för korttidsförvaring, funktionen gör att man aldrig behöver frosta av skåpet samt att det håller rätt miljöklass i energiåtgång hela tiden. Annas ökar energiåtgången allt efter som frysen blir full av is.

Problemet med sådana frysar är att dom inte är särskilt lämpade för långtidsinfrysning, då dom konstant tar "fukt" från skåpet så blir även varorna i det närmaste frystorkade.

Nä, ett av den gamla varianten ska jag ha...


Hittade ett som stod som demonstrationsexemplar, fick det för 5700:- vilket verkade rimligt. Det bliv ett skåp från daska Gram, A-klassad i energi, och bäst av allt så var det inte något NoFrost.

Hoppas att rådjuret, haren och den halva grisen trivs i sitt nya hem.

3 kommentarer:

Stormstereo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stormstereo sa...

Varför heter det rådjur förresten? Visst, det är inte tillagat där det springer omkring...
Eller är det det grymmaste djuret i skogen? Mobbaren nummer ett?
Eller skämtar det som ingen annan, råaste jäveln liksom?

Socker Conny sa...

Wikipedia:
Rå är ett vanligen kvinnligt, övernaturligt väsen i folktron i Norden. Ett annat ord är Rådare.

Ett rå associerades med en viss del av i första hand naturen och i folktron talade man därför om bergsrået, skogsrået och sjörået. Ibland kunde ett rå även associeras med människans platser, till exempel skeppsrået och gruvrået. Rået tänktes ha makten över de djur och naturkrafter som hörde till hennes domän. Hon kunde ibland använda denna makt till att ge människor lycka men vanligare var att hennes närvaro slutade i fördärvet och hon ledde ofta folk vilse.

Enligt vissa är skogsrået en vacker, lättklädd (eller naken) ung kvinna. Eventuellt har hon rådjursögon. De flesta är överens om att hon antingen har svans eller att hennes ryggsida är ett hål.