söndag, mars 15, 2009

När det är tyst, är det som värst!

Igår så gjorde vi som många andra föräldrar brukar göra på lördagsmorgonen, och då menar jag inte "Bollibompa-sex". Nä, vi gick gemensamt upp och bytte blöjor på barnen, fixade välling och satte på Dora utforskaren.

Därefter kröp vi ner i den varma sängen igen för att vila ytterligare 30-60 minuter. Barnen har fått den "fula" ovanan att vakna redan kl 06.00, så att få snozza ytterligare en stund är både skönt och mysigt.

Denna gång avviker dock från dom tidigare gångerna såtillvida att vi troligen somnade till båda två (har aldrig hänt förut) och vaknade till ett bedrägligt lugn.

Ryggmärgen sa till mig att nu är det något jävelskap på gång...


Mycket riktigt, jag möttes först av bordet i vardagsrummet som var helt fullt av flytande tvål. Därefter såg jag genom korridoren vårt nyrenoverade badrum, med golvet fullt till bredden av vatten och handdukar.

Vår son hade nämligen försökt att spola ner ett par toalettrullar och ett par strumpor i toaletten. Detta hade givetvis gjort att det blev stopp och allt vatten rann ut på golvet.

Detta måste ha gjort sonen mycket bekymrad då han tog alla handdukar som fanns tillgängliga och kastade dom på golvet för att hindra vattnet. Som tur var så rann allt vatten ner i avloppet under badkaret. Men jag kan säga att det tog en stund att städa badrummet, för att inte säga tvätta alla handdukar.

Så en skön vila på 30 minuter byttes mot den uppfriskande städningen av badrummet som omfattade även rensning av toalettstol. Vi gjorde en snabb inventering av tillgängliga prylar i vardagsrum, barnrum och badrum och det verkar som om att inget har spolats ner som inte bör spolas ner.

Han har tidigare vart snabb att spola ner kalsonger under pottträningen.

Idag bestämde jag mig för att stiga upp tillsammans med barnen, låta älsklingen få sova ut lite. Det verkar lugnast så...

3 kommentarer:

Stormstereo sa...

Du får prova att spola ner sonen, så att han lär sig att "så gör man inte".

Det eller lås på allting.

:)

Socker Conny sa...

...eller använda sig av omvänd psykologi!

Du MÅSTE spola ner allt i toan...

;)

Häxan Sytant sa...

Visst är det härligt med småpojkar! De är söta nästan jämt.
Hade själv ett badrumsäventyr nyligen, dock började han med ett toalettbesök, fortsättningen var INTE trevlig.

Kram Karoline