söndag, mars 08, 2009

Högstorps cykelfest 2009


Trots att våren och sommaren känns avlägsen då snön yr utanför fönstret där jag står, så fann jag härom dagen årets inbjudan till:

Högstorps cykelfest 2009 - Traditionen rullar vidare!

Denna begivenhet är årets höjdpunkt i bostadsområdet Högstorp. Här ges det tillfälle att träffa nya vänner (och grannar) under "ordnade" förhållanden.

För den som inte känner till begreppet "Cykelfest" så innebär det att man avnjuter tre måltider tillsammans med andra par. Dvs man börjar med förrätt och en familj, tillsammans med ett annat par, därefter sätter man sig på cykeln och beger sig till nästa familj och ett nytt par.

En av måltiderna ska man givetvis tillhandahålla själv. Förra året hade vi efterrätt, vilket gjorde att vi aldrig riktigt kunde slappna av. Då gjorde vi Chokladfondant med vaniljglass och portvin.

I år hoppas jag på att vi ska få förrätt som måltid att förbereda, så att man kan slappna av och kanske ta sig ett extra glas.

Cykelfesten har även andra fördelar (i vissa fall även nackdelar) av att man gärna vill visa var/hur man bor från sin bästa sida. Det renoveras flitigt i området månaderna innan festen, själva gjorde vi om vardagsrummet 2008.

Årets projekt inför cykelfesten är färdigställandet av entré och hall. Denna gång ska vi vara bättre förbereda, förra året började vi försent vilket innebar att vi renoverade dygnet runt för att bli klara.

Festen är den 30 maj och vi har redan fixat barnvakt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Samtidigt som du renoverar o dammar bakom tapeterna för er cykelfest 30 maj - gör vi det samma i Landvetter.

För andra året i rad arrangerar vi denna fest och hoppas att det blir minst lika roligt o lyckat som förra året.

Arrangörerna