lördag, juni 14, 2008

Att spekulera i framtiden


"Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga." Matteus glada budskap 6:25-34

Att spekulera i framtiden med hjälp av det förflutna blir sällan rätt.

Kommer ihåg skeptiska röster när mobiltelefonen gjorde entré på privatmarknaden, det snackades om att "...vem behöver att bli nådd hela tiden?". Idag finns det en mobiltelefon i var mans ficka, även de pensionärer som vid tidpunkten för introduktionen av mobilen var skeptiska 40-talister äger en mobil.

Det enda som man kan vara riktigt säker på när det gäller framtiden är att det blir mindre och mindre av den.

Ibland stöter man på någon som tror sig veta vad som händer inom några år eller fler. Det vore roligt att kontakta den personen efter dessa år och kolla vad som hände. Det har varit många "förståsigpåare" och gjort kommentarer i mitt inlägg om Full-HD-TV och deklarerat att det minsann inte kommer några sådana sändningar på minst 10 år då det inte finns bandbredd för utsändningen.

Återigen så drar jag mig till minnes när 3G mobilerna introducerades stora som tegelstenar. Alla sa att dom blir så stora därför att tekniken i dom tog sådan plats. Mindre än 2 år senare är dom i det närmaste lövtunna.

Nä, framtiden ligger i framtiden, och om den kan vi bara gissa. Den som tror sig kunna sia i framtiden är sannerligen en tok.

För den som vill veta mer, kommer ett seminarium om tidsmaskiner att hållas för två veckor sedan.

Inga kommentarer: