lördag, juni 21, 2008

Ekologi - med rätt tänk

Foto: HANNAH MODIGH

Vad är ekologi?
Biologisk vetenskap som behandlar sambanden i naturen, strukturellt såväl som funktionellt, ekologi som samspelet mellan djuren och deras miljö.

Själva ordet ekologi kommer från grekiskans "oikos" som betyder "hus", och ekologi betyder därmed naturens hushållslära.

När man ser Aftonbladet idag så får man intrycket av hur lejon mumsar i sig "Marias häst" och som om det skulle vara något hemskt?!

Det är vad jag anser som en korrekt ekologisk lösning! Bra jobbat Kolmården, och alla hästägare som lämnar sina älskade hästar dit!

Istället för att hästarna avlivas och bränns så får lejonen en naturligare miljö, och sund mat. Nä, fram för mer sådana lösningar!

Vi i Sverige måste dessutom bli bättre på att äta just häst kött, annas är risken stor att hästarna drabbas av dåliga transporter till tex italien som är stora konsumenter av hästkött.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte annat än instämma!

Slår upp aftonbladet, och vad får man se? en hemsk bild där lejon med blodiga munnar glufsar i sig och desstom hade väl artikeln en lite missvisande rubrik?? Men det är väl inte förvånande, med aftonbladets journalistik!

Nej, bättre och mer värdigt slut för en häst är nog svårt att leta efter...och dessutom kommer hästens kropp till nytta istället för att brännas eller skickas för slakt i Italien!