måndag, juni 23, 2008

På med gummit


Man blir inte längre förvånad...

Kondomen är numera förlegad som skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet. Detta enligt tolv läkare och barnmorskor i DN:s debattsida i söndags.

Deras förslag var att vi ska ha färre sexpartners i livet och ha längre förhållanden! Från vilken planet kommer dom? Trenden är tvärt om att vi tar för oss mer av livet, och har flera sexpartners genom livet.

Att skydda sig är något som man har lärt sig redan från högstadiet, och att kondomen är det säkraste skyddet (om den används :).

Nu vill läkarna att man redan på första dejten göra upp för hur lång tid man kan tänka sig vara tillsammans, eller kanske bestämma sig för om man borde gifta sig innan sex?! Löjligt...

Att förringa kondomen måste nog vara något av det mest korkade som jag har hört på flera dagar, och då har jag fått höra många korkade kommentarer av en viss Michael.

Idag är kondomen det säkraste som finns på marknaden (om man inte räknar total avhållsamhet).

Om man ska ta något av vad dom säger på allvar så borde det vara att genom information till ungdom försöka att skjuta på debuten (se tidigare inlägg) i sexuallivet.

Svenskarna debuterar tidigast i Europa, något att fundera på när man funderar i tankarna runt kondom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst ger kondom ett skydd, men hur bra är det? Och om du alltid lyckas använda den vid dina tillfälliga kontakter är du att gratulera. Många klarar inte av det. Och då kanske det kan vara bra att hört ett råd att du inte behöver ha samlag första kvällen. det kan faktiskt höja värdet på sexet om du lär känna personen först.