fredag, juni 06, 2008

Dags att ta tillbaka Svenska flaggan!


Nationaldagen infaller sedan 1983 den 6 juni, på årsdagen av Gustav Vasa´s val till kung 1523 och antagandet av ny författning 1809.

Är det inte dags nu att ta tillbaka vår svenska flagga från högervridna nationalister och rasister?

Det verkar att så fort man visar sig med flaggan så tror folk att man tillhör ovanstående grupper. Är man sedan rakad på huvudet som jag är det tveklöst på detta sätt.

Nej, nu är det dags!

I onsdags diskuterade jag och kassatjejen det här med förhållandet med svenska flaggan. Hon har grekiskt gener i kroppen (vilket gett henne känslig mage;), hon berättade att när det firas nere i Grekland bär alla flaggor, och visar sin kärlek till landet.

I Sverige är det på sin höjd lokal-bussarna som dagen till ära fått flaggor i små vimplar på sidorna. Svenskarna visar mer nationalitet när Sverige är framgångsrikt i något sportevenemang. Det verkar som om svensken då har dispens från sin trångsynthet.

För inte allt för många år sedan beslutade en rektor i Växjö att studenterna inte fick sjunga nationalsången vid skolavslutningen för att han ansåg att det skulle ta anstöt av studenter med utländsk härkomst. Va fan?!

Kan det vara så att Sverige hävdat sin neutralitet så länge att vi har tappat vår stolthet. Att svensken på grund av sin neutralitet inte vågar hävda sig, eller vågar visa sig stolt för sitt land bara pga rädsla för att inte verka neutral.

Uppmanar därför alla att hissa flaggan, ta på folkdräkten eller åtminstone en svensk flagga om det så är på en t-shirt och fira dagen!

Inga kommentarer: