söndag, oktober 05, 2008

Vad hittar dom på här näst?


Herr Gårman är ett skämtsamt namn som används för det vägmärke som symboliserar ett övergångsställe samt för figuren på märket.

Namnet är en ordlek och kan med lätt uttals ändring utläsas "här går man". Namnet används gärna när barn ska lära sig trafikregler.

Hörde härom dagen att det har satsats närmare 25 miljoner på framtagningen av den nya skylten "Fru Gårman". En kvinna som intervjuades hade som enda försvar till att det var väl investerade pengar...

Jämställdhet, det är minsann jämställt att ha en kvinna som skylt för övergångstället. Det har vi minsann rätt till, och 25 miljoner ingenting jämfört med vad som läggs på Sveriges vägar.

Det var här jag ilsknade till...

Återigen så får man intrycket att politiker slänger med miljoner som om det vore monopol-pengar. 25.000.000:- kronor är hyggligt mycket skulle jag vilja säga, med dom pengarna skulle man kunna göra en hel del förbättringar på vissa vägar.

Att kvinnan ifråga inte fattar att skylten med "Fru Gårman" är förlegad, med en kvinna i långkjol! Hur många kvinnor använder det idag?

Namnet "Herr Gårman" är endast ett påhittat namn på en könsneutral sträckfigur vars uppgift är att visa var man kan gå över vägen.

Att feminister kan göra detta till en könsfråga, och lägga i runda slängar 25 miljoner på detta är för mig en gåta.

Ibland tror jag att det säkraste beviset för att det finns intelligenta varelser i universum är att ingen av dom har försökt att kontakta oss!
(Kalle & Hobbe)

Inga kommentarer: