lördag, februari 02, 2008

En dag med föredrag, ångest och Conan

Mötet med personalen i morse gick enligt förväntan, hyggligt. Förvånadsvärt att det ibland kan vara jobbigt att hålla ett föredrag/utbildning för människor som man jobbar med dagligen.

Är det rädslan för att dom ska komma på att jag är fullständigt inkompetent, en pajas med slips? Skämt o sido, är det inte så att vi tycker det är jobbigt att bli bedömda i vår yrkesroll?!

Mötet gick ut på att förklara fördelar med det kompletta säljet som berör alla 5 säljsteg (så många är det enligt dom som vet) samt den kompletta lösningen. Dvs att inte bara sälja en produkt här och nu med rätt tillbehör, försäkring och finansiering. Den lösningen skulle innebära att i samspel med kunden måla upp en bild vad kunden kan ha för önskemål i framtiden, och att produkten som han är i begrepp att köpa är del av den visionen.

Herre gud vad präktigt det lät...

Den 16 februari ska jag tillsammans med en blivande advokat tala om konsumentköpslagen och köpmannalagen.

Apropå advokat:
Gud bestämde sig för att dra Satan inför rätta för att göra slut på alla deras meningsskiljaktigheter en gång för alla. När Satan hörde detta skrattade han gott och sa sedan:
- Och var hade du tänkt dig att hitta en advokat?


När jag kom hem efter jobbet passade vi på att gå en promenad i det fina vädret (läs: snålblåst, regn, snöblask) tillsammans med min bror och hans familj. Efter 200 meter förstod vi att den planerade turen runt området där vi bor skulle ta alldeles för lång tid. Brorsan skulle på parmiddag ikväll och diskutera "Cykelfesten" som är en gång om året. Vi gick vidare i blåsten i ytterligare 30 minuter.

Sista biten innan vi kom hem så började Simon jämra sig lite. Första tanken var att han har börjat bli lite hungrig. När vi kom hem så förstod vi att trots att han hade overall, fliströja, riktiga tumvantar och filt så var han iskall om händrna.

Har du någongång frusit om händerna så mycket att när du kommer in i värmen så fullständigt spränger det i händerna.... jag tror att min son för första gången upplevt detta idag. ÅNGEST!

Ikväll har vi slötittat lite på Göta Kanal 2, Volcano, Harry Potter, Minority report, Conan förgöraren, Date movie, Vanilla Sky, Once upon a time in Mexico. Otroligt att man kan lyckas samla så många skitfilmer på en och samma dag. Bäst behållning måste jag nog säga att det var Conan-Förgöraren. Bara tanken på att killen idag är guvenör kittlar sinnet...

1 kommentar:

Northtwig sa...

Man kan ju undra om dom får provision på antalet visade skräp-filmer?? Jag är dock förvånad att det inte var "Godzilla" eller "En andra chans" (Nic Cage)på en enda kanal igår...Dom har nog rekordet i antal visade gånger...
/Northtwig

http://northtwig.blogg.se