lördag, februari 16, 2008

Kebabpizza Slivovitza - Best of the Best..eller?


Vid närmare eftertanke om Melodifestivalen och dess deltagare måste jag ställa mig frågan:

Är detta verkligen de bidrag som är inskickade av svenska folket, de bästa av dom bästa…

Vad gör låten Kebabpizza Slivovitza i melodifestivalen?

Vem har på fullaste allvar skrivit denna låt för att medverka i Melodifestivalen, och framföra den inför svenska folket med förhoppning att representera landet i Eurovision Song Contest.
Slänga ihop taskiga panik rim till sambatakter framfört av Andra generationen, ett gäng som lika gärna hade kunnat skråla på en karaokebar till takten av klingande pilsner glas.

Visst var det så att finska Lordi banade väg för diverse tokigheter inom schlager. Men dom hade i varje fall en gimmick, en grej utöver det vanliga tillsammans med en refräng som alla kan sjunga med i.

Att efter ett alkoholrus bli fyllehungrig på en kebabpizza och bestämma sig för att skriva en låt som borde ha stoppats redan i sin linda. Någon borde i ett tidigt skede ha talat om för personen att det var en kul grej på fyllan, men att skicka in den till Melodifestivalen är att gå för långt. Den handlar trots allt om kebabpizza och sprit.

Dom flesta av oss hade nyktrat till och insett det faktum att man måste vara kraftigt berusad för att tycka att den var bra.

Hur fulla var de som tyckte att Andra generationen var så bra att dom ansågs vara bland dom bästa bidragen som blivit inskickade?

Inga kommentarer: