onsdag, februari 13, 2008

När jag nu ändå är igång och gnäller


När jag anlände till flygplatsen ikväll så hade jag bokat flygtaxi.

Det stod en kille med en skylt med mitt namn på tillsammans med två andra. Gick fram för att berätta att jag var en av dom som skulle åka med pekade han ut genom hallen och sa:

-"Kompis, parkera där ute i Ford Galaxy silver nä guld den ä olåst...."

En kollega till honom (dom hade likadana jackor) tar tag i min arm och frågar om jag har en sax. Sax? Skämtet som jag inte förstod direkt var att dom tydligen tidigare pikat taxichaffören för sitt långa hår. Mmmm jätteroligt...

Han kom efter en stund tillsammans med två kvinnor, han själv satte sig direkt i taxin medans kvinnorna lastade in sina väskor i bilens bagageutrymme. Sen bar det av... FULL fart! På 90 vägen passerade han 120.

Men det som slog mig var att han var en fantastiskt dålig förare. Ingen plannering i körningen överhuvudtaget. Han körde i full fart fatt bilar och tvärbromsade någon meter bakom dom. När han svängde av trafikleden gjorde han det genom att vrida ratten fullt och sedan släppa taget om ratten så den rätade ut sig själv.

När vi kom fram till min adress så vänder han sig mot mig och säger:

"175 kronor kompis..."

Jag påtalar då att det hela ska vara förbeställt med faktura. Uppgav detta när jag bokade taxin i måndags. Han svarar då: Måste kolla detta då, kompis annas måste du betala. Mina medresenärer suckar högljudt och tycker att antingen att jag är dryg eller på taxibolagets (förarens) sätt att hantera det hela på. Han ringer ett samtal där han frågar om betalning via faktura. Svaret som jag hör från luren är, givetvis ska det gå på faktura det står ju på bokningen. Därefter vänder han sig mot mig och säger: Ok, kompis hej då...

Stiger ur bilen, hämtar min väska varvid taxin kör iväg med en rivstart...

Skönt att vara hemma!